Kollégium

Bemutatkozás

Szálláslehetőség

Kollégiumunk vendégeknek, elsősorban nagyobb létszámú (min. 20 fő) társaságoknak is tud szálláslehetőséget biztostani. Szállás igénylésére 2 - 4 - 5 - 6 ágyas szobákban van lehetőség. A szállás alapdiján felül idegenforgalmi adót is kell fizetni, melynek dija 350 Ft/fő/éj.

Szállásdíjak (2019. március 1-től):

Karácsony 2019

Kollégiumunk karácsonyi ünnepségét családias formában tartottuk az év utolsóelőtti tanítási nap estéjén.

Először Zsipi Gyula igazgató úr köszöntötte a meghívott vendégeket és a diákokat, majd 2 vers és 2 rövid animációs film után egy karácsonyi zenei totót töltöttünk ki. Az ünnepségünkre idén Beck Tibornét a Katolikus Karitász munkatársát és Ribárszki Ákos evangélikus lelkészt hívtuk meg, akik gondolataikat, véleményüket és élettapasztalataikat osztották meg velünk a karácsony és a szeretet gyakorlatának témájáról.

 

Egészséges életmód - élhető környezet

A székesfehérvári JAK Nemes Nagy Ágnes Kollégium évek hosszú sora óta életmódversenyre invitál minket. Kollégiumunkat idén Csisz Eszter, Kiss Eszter, Kiss Máté Tibor és Móricz Csaba képviselte. A 2019. november 20-án tartott vetélkedőn „Diófa” csapat néven indultunk, ahová prezentációval, illusztrációval és Magyarország Nemzeti Parkjainak információival felvértezve készültünk. A verseny vidám, érdekes és jó hangulatú volt, s bár az elsők közé nem kerülhettünk be, de a dobogóról csak pár ponttal lemaradva lettünk a 4. helyezett.

Köszönjük a szervezőknek!

Kollégiumi foglalkozások, szakkörök

A 2019/2020-as tanévben a Tematikus csoportfoglalkozás keretén belül kerül megrendezésre a Klub, prevenciós műhelymunka. A Klubot a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász RÉV Ambulancia munkatársai tartják heti rendszerességgel. Emellet csoportvezetői foglalkozásokon beszéljük meg az aktualitásokat, javaslatokat.

Ebben a tanévben az alábbi szakkörök kerültek meghirdetésre:

- Dekor szakkör

- Főzőszakkör

- Gödör klub

- Sportszakkör

- Szintetizátor szakkör

- TESZ (Természetjáró szakkör)

 

Beköltözés a kollégiumba

  • Új kollégistáknak: 2018.09.02. (vasárnap) 13.00 óra
  • Régi kollégistáknak: 2018.09.02. (vasárnap) 17.00 óra

Az új diákok e-mailben értesítést kapnak arról, hogy mit kell hozniuk beköltözéskor.

Szeretettel várunk minden leendő kollégistát!

Évvégi garden party

A tavalyihoz hasonlóan idén is megrendeztük az utolsóelőtti tanítási napon, június 14-én a kollégiumi kerti partyt. Bár az időjárás nem volt olyan kegyes hozzánk, de az egyik árkád alá beállva mégiscsak elkészültek a mindenki által nagyon várt kürtöskalácsok Incze Sándorné Kati néni igazgatásával. A borús időt és a tanévet így derűs pillanatokkal zártuk :)

József Attila verseny

Ebben az évben is ellátogattunk a székesfehérvári József Attila Kollégium által rendezett JAK vers- és prózamondóversenyre. Iskolánkat Huszti Dominika és Nyári Ádám képvielete, felkészítő tanáruk Incze Sándorné Kati néni volt. A versenyen Nyári Ádám versmondás kategóriában különdíjat kapott. Gratulálnunk Ádám!

Megyei Közlekedési Kupán jártunk

A kerékpár és túra szakkörből Horváth Barnabás és Kuti Péter képviselték iskolánkat a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett Megyei Közlekedési Kupán Székesfehérváron. A versenyen a diákoknak gyakorlati-ügyességi és elméleti feladatokat kellett megoldaniuk. A verseny jó hangulatú volt, kollégistáink a 9. és a 17. helyen végeztek. Köszönet a szervezőknek és a kísérő Magán Eszter tanárnőnek!

Vetélkedő a magyar kultúráról

A Magyar Kultúra Napja alkalmából idén is vetélkedőt rendeztünk kollégistáink számára. A vidám hangulatú versenyen 3 fős csapatok mérték össze tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat. Azt pedig, hogy nem csak az első hely, hanem a részvétel is fontos Mór város önkormányzatának segítségével tudtuk igazán képviselni.

Karácsonyi ünnepség

Családi és bensőséges karácsonyi ünnepséget tartottunk 2017. december 20-án, melyre dr Némethné Utry Editet, Mór város önkormányzatának humánügyi irodavezetőjét és Veres Péter református lelkészt invitáltuk meg. Az ünnepségen diákjaink verseket és rövid karácsonyi jelenteket adtak elő, a vendégek beszéltek saját karácsonyi élményeikről majd közös énekkel köszöntöttük az ünnepet. Befejezésül kis állófogadásra hívott minket a főzőszakkör, alább az általuk készített mézeskalácsok láthatók.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kollégium csatornájára