SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/005 | 8060 Mór, Dózsa György u 2.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA
Széchenyi 2020

Kollégium

Kollégium

Kollégiumi élet

Szeretettel ajánljuk figyelmébe iskolánk koedukált középiskolai kollégiumát. A kollégium épülete az iskola közvetlen szomszédságában, Mór belvárosában, ősfás környezetben található. A közlekedés jó, 50 m-es körzetben minden távolsági busz elérhető.

A kollégiumban az elhelyezés 4, 5 és 6 ágyas szobákban történik a kollégium épületének tetőterében és az I. emeleten. A 13 szobában összesen 65 főt tudunk elszállásolni. Kulturált környezet, új fotelok és emeletes ágyak, felújított vizesblokkok, teakonyha, konditerem és könyvtár szolgálja a diákok kényelmét. A kis létszám (20-30 fő) miatt kollégiumunkat igazi családias légkör jellemzi.

A nevelőtestület diákközpontú pedagógusokból áll. Figyelemmel kísérjük a kollégistáink tanulmányait, rendszeresen egyeztetünk diákjaink iskolai tanáraival. A tankör ideje alatt tanulmányi eredménytől függően nevelőtanári, szaktanári segítséggel készülhetnek diákjaink a következő nap tanóráira. Biológia, kémia, német, matematika, ének, zene tantárgyakból korrepetálásra van lehetőség. Mivel kollégistáink más-más iskolákba járnak, ezért tekintettel vagyunk az egyéni igényekre -a tanuláshoz nyugodt körülményeket mindig tudunk biztosítani.

Mór városában széles körű sportolási és kulturális lehetőség is várja az itt tanuló diákokat. Kollégiumunk hagyományos rendezvényei között szerepel többek között az ismerkedési est, Mikulás nap, karácsonyi ünnepség, farsang, ballagás, év végi kerti party.

A kollégiumi elhelyezés egy tanévre szól, a kollégiumi tagságot tanévenként meg kell újítani. A nevelői munkát iskolánk Pedagógia Programja és a kollégiumi Házirend alapján végezzük. A kollégiumi (kötelező és választható) foglalkozásokon való részvétel a kollégisták számára kötelező! A tankör a 9. évfolyamon kötelező, a 10. évfolyamtól ennek időtartamát félévente a tanulmányi eredmény függvényében határozzuk meg. A kollégiumban elektromos eszköz csak igazgatói engedéllyel használható, erről beiratkozáskor egy kérvényt kell kitölteni. A kollégistáinkat igyekszünk önálló tevékenységre szoktatni és nevelni, melynek része a felelősség saját és a kollégium dolgai iránt.

 

A beköltözéshez szükséges dokumentumok:

 • személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, azonosító szám (OM azonosító)
 • háziorvosi igazolás (10 napnál nem régebbi) arról, hogy nem szenved fertőző betegségben és közösségbe mehet. E nélkül NEM lehetséges a beköltözés!
 • Nevelési Tanácsadó vagy Szakértő Bizottság által kiadott szakértői vélemény (ha rendelkezik ilyennel)
 • A Covid-19 vírus megelőzése miatt a beköltözéskor kikérdezéses szűrés és hőmérsékletmérés is történik, emiatt a beköltözés több időt fog igénybe venni. 

 

Egyéb felszerelések:

 • az évszaknak megfelelő alsó- és felsőruházatot, hálóruhát,
 • fürdőköpenyt vagy köntöst, strandpapucsot,
 • tisztálkodási eszközöket, papírzsebkendőt, WC-papírt,
 • saját evőeszközt (tányér, pohár, tálca vagy alátét, kanál, villa, recés tompavégű kés, konzervnyitó, mikrohullámú készülékbe helyezhető edényt, stb.)
 • ünneplő ruhát, névvel jelölt ruhaakasztókat,
 • ágyneműhuzatot (paplan, párna, lepedő),
 • gyógyszert saját használatra (pl.: lázcsillapító, fájdalomcsillapító, görcsoldó)

Kérem, hogy hétfőre és keddre az étkezést legyenek kedvesek megoldani, mert étkezést csak a szerdai ebédtől tudunk biztosítani. A beköltözéskor kell nyilatkozni arról, hogy igénybe szeretné-e venni az étkezést. Kedvezményes étkezéshez a rendszeres gyermekvédelmi segélyben részesülők és a 3 vagy több gyermeket nevelő szülők hozzák magukkal az erről szóló Határozat másolatát és az önkormányzat által kiadott igazolást.

Köszönjük együttműködésüket!

 

 

Szálláslehetőség

Kollégiumunk vendégeknek, elsősorban nagyobb létszámú (min. 20 fő) társaságoknak is tud szálláslehetőséget biztostani. Szállás igénylésére 2 – 4 – 5 – 6 ágyas szobákban van lehetőség. A szállás alapdiján felül idegenforgalmi adót is kell fizetni, melynek dija 350 Ft/fő/éj. 

 

Szállásdíjak (2021. szeptember 1-től):

Emeletes ágyas szobák 5.000,- Ft + IFA
4-5 ágyas szobák 5.000,- Ft + IFA
104, 209 6.000,- Ft + IFA
Kiegészítésül ágybetét: 4.500,- Ft + IFA

 

Kimelet időszakban (nemzeti ünnepek, bornapok):

Emeletes ágyas szobák: 7.000,- Ft + IFA
4-5 ágyas szobák 7.500,- Ft + IFA
104, 209 8.000,- Ft + IFA
Kiegészítésül ágybetét: 6.000,- Ft + IFA

 

A szálláslehetőségről érdeklődni  Rubintné Polányi Éva gazdasági ügyintézőnél a 70/198-6434-es telefonszámon és/vagy az polanyi.eva@perczelmor.hu e-mail címen lehet.

 

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a 2022/23-as tanévre!

A felvétel és a beiratkozás folyamatos!

 

Elérhetőségeink:

 • kollégium közvetlen tel.: 06/70-198-6436
 • iskola központi tel.: 06/22-407-023
 • iskola központi e-mail: titkar@perczelmor.hu

 

Kollégiumi nevelőtanárok

Kisegítő oktatók:

 • Brumbauer Ágnes
 • Fehér Eszter
 • Narancsik Imre
 • Ruff Tímea
 • Sáfár Lászlóné
 • Szalai László

Partnereink

SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum


Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

8060 Mór, Dózsa György u 2.

Telefon: +36 22-407-023

E-mail: titkar@perczelmor.hu

OM azonosító: 203053/005


2024Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium