SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/005 | 8060 Mór, Dózsa György u 2.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA
Széchenyi 2020

Fényképtár

Fényképtár

Nem eltűnő pillanatok emléktára, Jó szórakozást!

2023-24 tanév képekben

2024.06.14. - Évzáró

Ahogy a középiskolai év lehulló függönye mögött az emlékek táncra kelnek, úgy zárul le egy újabb fejezet a diákok életében. A tanórák és a szünetek, a nevetések és a kihívások mind beleszőtték magukat az iskola falai közé. Az évzáró nem csupán a nyári szünet kezdetét jelenti, hanem azoknak a pillanatoknak az ünneplését is, amelyek örökre megmaradnak a diákok szívében.

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2024.06.13. - Perczel-nap

A diák sportnap és a közös főzés olyan, mint egy tökéletes recept: minden hozzávaló a helyén van. A nevetés és a versengés fűszerezi a napot, míg a közösen elkészített ételek összehozzák a közösséget. A sportpályán megizzadt arcok és a konyhában felszálló ínycsiklandó illatok keverednek, emlékezetessé téve ezt a különleges napot.

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2024.05.04. - Ballagás

Kedves Ballagók!

Elérkezett hát ez a nap is, amire talán már hónapok óta vártatok, de talán titokban egy kicsit féltetek is tőle. Ma búcsút intünk az iskolának, ahol az elmúlt évek során tanultatok, nevettetek, sírva voltatok, és felnőtté váltok.

Bármennyire is izgalmas a jövő, és alig várjátok, hogy új utakra keljetek, biztos vagyok benne, hogy hiányozni fog ez az iskola, ez a közösség, és a sok szép emlék, amit itt gyűjtöttetek. Ne feledjétek el soha a tanáraitokat, akik türelemmel és odaadással tanítottak titeket, és az osztálytársaitokat, akikkel együtt örültetek és bánkódtok.

De most ne ragadjunk le a múltnál! Nézzetek a jövőbe bizalommal és bátorsággal! Tele van lehetőségekkel, amiket csak rátok várnak, hogy megragadjátok őket. Ne féljetek az ismeretlentől, higgyetek magatokban, és kövessétek az álmaitokat!

Búcsúzóul egy bölcs idézetet szeretnék nektek adni útmutatóul:

"Az élet nem arról szól, hogy mennyiszer esel el, hanem hogy hányszor állsz fel." - Nelson Mandela

Emlékezzetek rá, hogy az életben lesznek nehézségek, akadályok, de ti erősek vagytok, és képesek lesztek legyőzni őket. Soha ne adjátok fel, és soha ne veszítsétek el a reményt!

Sok sikert kívánunk mindannyiótoknak a jövőben!

Isten veletek!

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2024.04.18. - Pályaorientációs nap

A pályaorientációs nap egy nagyszerű lehetőség arra, hogy fiatalok számára felfedezzék a különböző karrierlehetőségeket és megerősítsék önbizalmukat a jövőjük tervezése során. Ez a nap lehetőséget ad arra, hogy pozitív gondolatokkal és inspiráló tapasztalatokkal gazdagodjanak, miközben találkoznak olyan emberekkel, akik szenvedéllyel és elkötelezettséggel dolgoznak az álmaikért. A pályaorientációs nap segíthet abban is, hogy felismerjék az egyéni erősségeiket és érdeklődési területeiket, ami kulcsfontosságú a sikeres karrierút kialakításában. Összességében ez a nap egy remek lehetőség arra, hogy pozitív lendületet adjon a jövőbeli terveiknek és céljaiknak.

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

 

2024.03.15. - Március 15-i megemlékezés

Március 15. emlékeztet minket arra, hogy soha nem szabad feladnunk azokat az értékeket és eszméket, amelyekért az elődeink annyi áldozatot hoztak. Ez egy nap, amikor megünnepelhetjük a magyarok bátorságát és elszántságát, és megfogalmazhatjuk újra elkötelezettségünket a szabadság, az egyenlőség és az igazságosság iránt.

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2024.03.07 -08. - Országos CNC programozás és gépkezelés szakmai verseny - Gumbér Adrián

Ismét sikerült egy diákunknak országos szinten a legjobbak közé kerülni!

A kétnapos verseny igazi kihívásokkal teli perceket / órákat szerzett, mint versenyzőnek mint a kisérőknek 😊.
Az NCT akadémián megrendezett országos szakmai versenyen rengeteg szakmai programot a legkorszerűbb technikákat és technológiákat tudtuk megnézni és kipróbálni.

https://nctakademia.hu/https://www.nct.hu/indexcs.php - https://enterprisegroup.hu/

  Megnézem >>

----------------------------------------

2024.02.16. - Szalagavató 

Kedves Diákok és Tisztelt Tanárok!
Az idei szalagavató alkalmával szeretnénk megköszönni mindannyiuknak a közös munkát és az emlékezetes pillanatokat. Ezúton szeretném kifejezni hálámat minden diáknak, akik részt vettek az előkészületekben, és minden tanárnak, aki segített és támogatást nyújtott ezen az úton.

Most, amikor megünnepeljük a középiskolai éveinket, kívánom mindenkinek a jövőbeni sikereket és boldogságot.
Az előttünk álló vizsgaidőszakban kitartást kívánunk minden diáknak. Legyenek sikeresek és bátrak a kihívásokkal szemben. Biztos vagyok benne, hogy a tanulás és felkészülés meghozza gyümölcsét.

Sok szerencsét a vizsgákhoz, és reméljük, hogy mindannyian sikeresen zárjátok ezt a fejezetet az életetekben!
Üdvözlettel, Vezetőség

KépekMegnézem >> 

----------------------------------------

2023.12.20. - Karácsonyi ünnepség 

Kedves Diákok, Munkatársak!

Kellemes ünnepeket kívánok nektek! Legyen tele vidámsággal és szeretettel a karácsonyi időszak. Pihenjetek, szórakozzatok, és töltsétek fel az energiakészleteteket az új évhez! 🎄📚

"Karácsonykor varázsütésre csodák
hulláma járja be a világot.
Minden tisztább és szebb lesz ilyenkor."
                                                    Norman Vincent Peale  

 

Vezetőség

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2023.12.17. - Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár, ahol a fények játéka és a csillogó dekorációk varázslatba öltöztetik az utcákat. Az illatokban a forralt bor és a fahéj táncolnak, miközben a színes pavilonok alatt melegedő emberek boldogan keresgélik az ajándékokat.

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2023.12.07. - Perczel verseny

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2023.12.06. - Mikulás

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2023.10.06. - Október 6. megemlékezés

Képek: Megnézem >> 

----------------------------------------

2023.09.01. - Évnyitó

Kedves Diákok, Tisztelt Tanárok és Szülők!

Örömmel üdvözlök mindenkit ezen a középiskolai évnyitón, ahol együtt ünnepeljük a közös eredményeinket és újabb évfolyamot indítunk el egy életünkben. Ez a pillanat mindannyiunk számára különleges és felejthetetlen, hiszen az eddigi munka, kitartás és elkötelezettség most kezdi meghozni gyümölcseit.

Az iskolai év első napjaitól kezdve együtt tanultunk és fejlődtünk, és most itt állunk, készen arra, hogy továbblépjünk az életünk következő nagy kihívásai felé. Azok a kihívások és lehetőségek, amik előttünk állnak, remek lehetőséget kínálnak a személyes fejlődésre és a siker elérésére. Ne felejtsük el, hogy mindannyian hatalmas potenciállal rendelkezünk, és a jövőnk irányítása a saját kezünkben van.

A közösségünk ereje mindig is meghatározó volt, és ez a közösség most is mellettetek áll. Az iskolátok, a tanáraitok és a szüleitek mind segítettek abban, hogy ideérjünk ma. Az előttetek álló utazás során is számíthattok rájuk, és természetesen egymásra is.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen a rendkívüli úton, és köszönjük a kemény munkátokat, diákok! Büszkék vagyunk rátok, és biztos vagyok benne, hogy elérhetitek a céljaitokat.

Most pedig egy rövid vers, hogy megörökítsük ezt a pillanatot:

Az életünk új könyv, lapjai most kezdenek szépülni,
Az évfolyamunk itt áll, együtt, és nincs megállás, nincs hanyatlás.
Kész vagyunk a jövőre, a kihívásokra, a fényes napokra,
A közösségünk erejében bízunk, és egymásra mindig számítunk.

Köszönjük, hogy részesei vagytok ennek az emlékezetes pillanatnak. Sok sikert kívánok mindannyiunknak az elkövetkező évben! Legyen sikeres és boldog az új tanév mindenki számára!

Megnézem >>

==================================================================

2022-23 tanév képekben

2023.06.16. - 2022/23 Évzáró

Szeretnék gratulálni minden közpiskolás diáknak a sikeres tanévzáróhoz! Az elmúlt tanévben nagyon keményen dolgoztatok és rengeteget fejlődtetek. Büszkék lehetünk mindannyian az elért eredményeitekre.

A közpiskolai évek során számos kihívással találkoztatok, de minden nehézség ellenére kitartóak voltatok és sikeresen végigvittétek a tanulmányaitokat. Az oktatási folyamatban megmutattátok, hogy rendelkeztek az elszántsággal és az akarattal, hogy elérd a kitűzött célokat. Azt is láthattuk, hogy közösségként összetartóak voltatok, támogattátok egymást és segítettetek egymásnak a fejlődésben.

Ezen kívül, nagyszerű eredményeket értetek el különböző területeken, legyen az akadémiai teljesítmény, sport, művészet vagy közösségi szolgálat. Mindez a kemény munkátok és elkötelezettségetek eredménye. Biztos vagyok benne, hogy a közpiskolai éveitek során szerzett tudás és tapasztalat segíteni fog titeket a további tanulmányaitokban és az élet egyéb területein is.

Köszönöm nektek, hogy kitartóan dolgoztatok és mindig a legjobbat nyújtottátok. Mindannyian remek példaképek vagytok a jövő generációja számára. Tartsátok meg az elkötelezettséget és az elszántságot, mert ezek az értékek vezetnek majd titeket a további sikerek felé.

Gratulálok a közpiskolai tanévetek zárásához, és sok sikert kívánok nektek a jövőbeni törekvéseitekhez!

Vezetőség

----------------------------------------

2023.06.03-05 - Zamárdi osztálykirándulás pillanatai 11A osztály 😊

Azt hiszem, viccesen összefoglalva, így lehetne leírni egy 2 napos osztálykirándulást:

Este tábortüzet gyújtottunk, gitározás és éneklés közben. Egyik osztálytársunk pedig egy hatalmas árnyékot vetített a fákra, miközben vicces hangokat adott ki. Hosszú idő után rájöttünk, hogy a zseblámpájával játszik, ami nagy nevetéshez vezetett.

Ez a két nap tele volt nevetéssel, bohózattal és olyan emlékekkel, amelyeket soha nem felejtünk el. Az osztályközösségünk még jobban összekovácsolódott, és bizonyította, hogy az igazi kalandok nem feltétlenül múzeumokban és távoli helyeken találhatók, hanem egymás társaságában."

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.05.16. - Ipar napja szakmai rendezvény látogatás

A kiállítás olyannyira jó volt, hogy rengeteg külföldi szakmai kiállító mellett, egy igazi ipari legenda R2D2 is ellátogatott a rendezvényre.

----------------------------------------

2023.05.15. - Gépész technikus nyári gyakorlat

Szeretném kifejezni, hogy mennyire büszke vagyok rátok, és milyen nagy öröm számomra, hogy veletek dolgozhattam, mindannyian különlegesek vagytok számomra, és mindegyikőtök hozzájárul ahhoz, hogy ezek a napok olyan kivételesek voltak.

  • Berki Patrik, te vagy a műhely mágusa, aki mindig megtalálja a szükséges szerszámot, még akkor is, ha azt senki más nem találja. Köszönöm az elkötelezettségedet és a szervezőkészségedet!
  • Komora Pál, a precizitás mestere vagy. Az aprólékos munkád és a figyelmed minden részletre lenyűgöző. Köszönöm, hogy mindig a legjobb minőséget biztosítod!
  • Kovács Dániel, a csapat mókamestere, a te humorod és kreativitásod mindig feldobja a hangulatot. Köszönöm, hogy soha nem hagyod, hogy a nehézségek elrontsák a kedvünket!
  • Orlik Milán, te vagy a műhely tudományos zsenije. Az enciklopédikus tudásod lenyűgöző, és mindig van egy hasznos információd a tarsolyodban. Köszönöm, hogy mindig megosztod velünk a tudásodat!
  • Ruff Mónika, te vagy a problémamegoldó művészünk. Az elszántságod és a drámai érzéked minden feladatot izgalmassá tesz. Köszönöm a kitartásodat és az inspirációt! Rumpler Balázs, a te nyugalmad és zen hozzáállásod mindannyiunk számára példaértékű. Köszönöm, hogy mindig békét hozol a legstresszesebb pillanatokban is!
  • Szabó Márk, a te kreativitásod és megoldókészséged mindig lenyűgöz. Köszönöm, hogy bármit meg tudsz javítani, még a legnehezebb körülmények között is!
  • Szabó Máté, a te zenei ízlésed és hangulatkeltő készséged mindig feldobja a napjainkat. Köszönöm, hogy mindig megtalálod a megfelelő dallamot minden munkához!
  • Török Tamás, a te technikai tudásod és az új kütyük iránti lelkesedésed mindig előrevisz minket. Köszönöm, hogy mindig új ötletekkel és megoldásokkal gazdagítod a csapatot!
  • Virág Imre, a te motiváló beszédeid és pozitív hozzáállásod mindenkit inspirál. Köszönöm, hogy mindig bátorítasz minket és a legjobb formánkat hozod ki belőlünk!
  • Zechmeister Dávid, a te kávészüneteid és az espresso iránti szenvedélyed mindenkit felébreszt. Köszönöm, hogy mindig gondoskodsz arról, hogy éberek és energikusak legyünk!

 Üdvözlettel, Horváth Péter

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.05.03. - Rendhagyó történelem óra

Az általános történelem fogalma az emberiség múltjának tanulmányozására vonatkozik. A történelem általában időrendi sorrendben tárgyalja az eseményeket, és azt kutatja, hogy mi történt, miért történt, hogyan történt és milyen hatással volt az eseményekre az adott korabeli társadalomra és a jelenre is. Az általános történelem az emberiség egészét érinti, beleértve a különböző kultúrákat, civilizációkat és társadalmi csoportokat.

A történelem egy fontos eszköze a jelen és a jövő megértésének és formálásának, és segít megérteni a társadalmi, gazdasági és politikai folyamatokat, amelyek befolyásolják az életünket.

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.05.06. - Ballagás

Kedves Ballagó Diákok!

Az élet egy új fejezetéhez érkeztetek, és ma ünnepeljük sikeres diákéveiteket. Szeretnénk elmondani, mennyire büszkék vagyunk rátok és az elért eredményeitekre. Ez az időszak, amit az iskolában töltöttetek, meghatározó volt az életetekben, és most eljött a pillanat, hogy továbblépjünk, új célokat tűzzünk ki és új kalandokat vállaljunk.

Az itt szerzett tudás és tapasztalat segíteni fog titeket az előttetek álló kihívásokkal szembenézni. Ne feledjétek, hogy mindannyian rendelkeztek olyan képességekkel és tehetségekkel, amelyekkel sikeresek lehettek az életben. Legyetek kitartóak, nyitottak az új lehetőségekre, és soha ne féljetek álmodni nagyot.

A ballagás egy örömteli alkalom, de ugyanakkor némi szomorúsággal is jár, hiszen itt hagyjátok az iskolai évek emlékeit és barátaitokat. Azonban ez az elválás nem jelenti a végüket, hanem egy új kezdetet. Tartsátok szívben azokat a pillanatokat, amelyeket együtt töltöttetek, és őrizzétek meg azokat a kapcsolatokat, amelyeket kialakítottatok. Az élet folyamatosan változik, de az emlékek és az ismeretségek mindig veletek maradnak.

További sok sikert és boldogságot kívánunk mindnyájatoknak az elkövetkező évekre! Ne feledjétek, hogy a jövőt azok formálják, akik nem félnek álmodni és elkötelezik magukat az álmok megvalósítása mellett. Köszönjük, hogy része voltatok ennek a fejezetnek, és bízunk benne, hogy minden egyes ballagó diákunk hatalmas sikereket ér el az életben.

Szeretettel búcsúzunk tőletek és sok szerencsét kívánunk az elkövetkező utazásotokhoz!

Üdvözlettel,

Perczel :)

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.05.04. - Ballagási főpróba

Igen ismét eljött az idő!
Búcsúzáshoz készülődünk, 
vége lesz egy fejezetnek.
De a történet folyatatódik...

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.05.03. - Szerenád 

A képek között a JEDI lovagokat is fel lehet fedezni...

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.04.21. - Perczel nap képekben 

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.04.21. - XI. Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2023 - Szabó Márk

Ismét sikerült egy diákunknak országos szinten a legjobbak közé kerülni!

A verseny igazi kihívásokkal teli perceket / órákat szerzett, mint versenyzőnek mint a kisérőknek 😊.
Az NCT akadémián megrendezett országos XI. ORSZÁGOS SOLID EDGE ÉS EDGECAM VERSENY.
Szabó Márk ebben az évben Solid Edge digitális mérnöki tervezés versenyen vett részt, amivel a több mint 60 belüldött pályamunka közül a szakmai zsűri a legjobbak közé sorolta.
A döntőben összesen 20 diák vett részt akiknek 3 órás megmétettetés leküzdésével ljutottak el a pizza partira :)

Gratulálok!


https://enterprisegroup.hu/  - https://nctakademia.hu/ -  

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.04.20. - Pályaorientációs nap képekben

Megnézem >>

----------------------------------------

2023.03.30 -31. - Országos CNC programozás és gépkezelés szakmai verseny - Kohán Krisztián

Ismét sikerült egy diákunknak országos szinten a legjobbak közé kerülni!

A kétnapos verseny igazi kihívásokkal teli perceket / órákat szerzett, mint versenyzőnek mint a kisérőknek 😊.
Az NCT akadémián megrendezett országos szakmai versenyen rengeteg szakmai programot a legkorszerűbb technikákat és technológiákat tudtuk megnézni és kipróbálni.

https://nctakademia.hu/https://www.nct.hu/indexcs.phphttps://www.shapr3d.com/https://enterprisegroup.hu/

  Megnézem >>

----------------------------------------

2023.02.24. - Szalagtűző

Pillanatképek iskolánk szalagtűző ünnepélyéről.

  Megnézem >>

----------------------------------------

2022.12.07. - Menhely

Szeretnék minden adományozónak köszönetet mondani! Perczeles diákoknak,volt diákoknak, kollégáknak, és a móri állatbarátoknak!
Ma elvittük az összegyűjtött adományokat. Úgy gondolom a legjobb helyre kerültek. Egy olyan állatvédőhöz, aki önszántából maga finanszírozza az állatok mentését, gondozását. Kérem még aki bármiben tud segíteni, látogasson el Szápárra! Nincs messze Mórtól. Minden kis adomány jól jön nekik. Mi vittünk cica, kutya konzervet, tápot, jutifalatokat, ólakat, szalmát, fertötlenítőszereket, kötszereket stb.
Szeretnék minden adományozónak szívből köszönetet mondani, és boldog, békés ünnepeket kívánok!
KÖSZÖNÖM!

  Megnézem >>

----------------------------------------

2022.09.05-09 Projekt hét képekben

Kezdőrúgás  Megnézem >>

==================================================================

 

2021-22 tanév képekben

2022.06.27-28 Nyári szakmai tábor

A jövő reménységei  Megnézem >>

----------------------------------------

Évzáró

Nem sokan maradtunk így a végére, de amikor jönnek az "újak" az "öregek" már elmentek és minden megváltozott a pillanatok emlékek lettek. Itt állok a többed magammal hallgatjuk a gratulációkat megkönnyebült sóhalyokat.  Megnézem >>

----------------------------------------

Trianoni megemlékezés

A szerződést a felek 1920. június 4-én 16:32-kor írták alá a versailles-i Nagy-Trianon kastély 52 méter hosszú és 7 méter széles folyosóján, a La galérie des Cotelle-ben. Megnézem >>

----------------------------------------

Eladók és mechatronikus karbantartók szakmai vizsga

Gratulálunk mindenkinek! További sok sikert!  Megnézem >>

----------------------------------------

Ballagás

Gratulálunk mindenkinek! További sok sikert! Megnézem  >>

----------------------------------------

Ballagási főpróba :)

Sok jó ember jól érezte magát, de ez csak bemelegítés:) Holnap találkozunk. Jó pihenést. Köszönjük az alsós évfolyamok segítségét! Gratulálunk, Nagyon büszkék vagyunk rátok :) Iskolai dolgozók Megnézem >>

----------------------------------------

Szerenád 11 B

Üres az osztály most búcsúzik tőle A dalos ajkú sok vidám diák. Az együtt töltött szép napok emléke, Fülünkbe cseng, mint szép melódiák. Megnézem >>

----------------------------------------

2022 április Országos Solid Edge verseny (Móricz Csaba)

Az ország legjobbjai mérték össze tudásukat 3D rajzolásból Solid Edge alkalmazásban.

Gratulálunk Móricz Csaba tanulónknak !

 

Az Solid Edge és az NCT-akadémia jóvoltából

https://enterprisegroup.hu/plm/solid-edge , https://nctakademia.hu/

Megnézem >>

----------------------------------------

Szalagváltó

Ahol mindenki király és királynő volt Megnézem >>

----------------------------------------

2022 márciusi emlékverseny

2022. március 11-én a szokásostól eltérő módon, nem ünnepi műsorral, hanem az osztályok közötti játékos vetélkedővel és ünnepi dekoráció készítésével emlékeztünk meg 1848. március 15-éről.
Megnézem >>

----------------------------------------

2022 Szakma sztárja elődöntő képekben

NCT akadémián megrendezett verseny és egy kis kuliszatitkok :). Gratulálok Karkuczka Zsolt ország legjobb 8 közé való bejutásáért Gépésztechnikus CAD-CAM szakmairányon Megnézem >>

----------------------------------------

2022 December

Menhely Nem csak magunkra gondolunk :)  Megnézem >>

==================================================================

2020-21 tanév emlékei

Előkerült pillanatok :) Megnézem >>

2019-20 tanév emlékei

Előkerült pillanatok :) Megnézem >>

2018-19 tanév emlékei

Előkerült pillanatok :) Megnézem >>

2017-18 tanév emlékei

Előkerült pillanatok :) Megnézem >>

2016-17 tanév emlékei

Előkerült pillanatok :) Megnézem >>

2013-ból előkerült emlékek

Előkerült pillanatok :) Megnézem >>


Partnereink

SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum


Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

8060 Mór, Dózsa György u 2.

Telefon: +36 22-407-023

E-mail: titkar@perczelmor.hu

OM azonosító: 203053/005


2024Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium